Nektet å fly fordi hun ikke var jøde/eller hadde israelsk pass

Israels og Air Frances rasisme ble eksponert i dagslyset på søndag under operasjonen mellom Israels sikkerhetstjeneste og flyselskapet for å forhindre mennesker i å reise til Palestina.

Passasjerene måtte erklære seg jødiske og / eller kunne vise frem et Israelsk pass for å kunne reise!
En ung passasjer som svarte negativt på begge spørsmålene, var allerede på flyet.

Situasjonen (som vi vil ta til retten, der Air France må forklare sitt samarbeid med apartheidregimet) fant sted i Nice, på flight AF4384 st 14:45 Air France til Tel Aviv.

Som på andre flyplasser, ble rundt 30 passasjerer i utgangpunktet nektet å fly med Air France, på grunn av at den israelske regjeringen hadde satt navnet deres på en liste. Men noen var ikke på denne listen.

En ung kvinne, Horia A, ble tillatt å stille seg i kø som vanlig, og så borde flyet.
Men noen få minutter før take-off, kom en flyvertinne bort til henne og ba henne følge med.

Adskilt fra de andre i flyet, stilte flyvertinnen sitt første spørsmål, noe flau:

”Har du et israelsk pass?”
Horia: ”Nei”
Flyvertinnen kommuniserte med sin overordnede på bakken: “Hun sa nei”
“Nå, er du..eh..er du jødisk?”

Horia: ”Nei”
Flyvertinnen i walkie-talkien: “Nei”
I løpet av de neste minuttene kunne Horia observer konversasjoner mellom de ansatte i Air France, og mye frem og tilbake, før flyvertinnen bekreftet at hun var nektet å fly, og snakket om en ”veldig kompleks situasjon”.

Horia var smart nok til insistere på en rapport, signert av den ansatte i Air France, til tross for dennes medskyldiges skitne triks. Vi har dette dokumentet og vil vurdere å gå til rettslige skritt mot Air France.

Welcome to Palestine 2012

Her finner dere dokumentet: http://occupiedpalestine.wordpress.com/2012/04/15/i-kid-you-not-french-woman-banned-for-failing-to-be-a-jew-includes-report-airflotilla2/

 

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>