Pressemelding

Vi trengte ikke å vise våre 1500 besøkende israelsk rasisme, arroganse og brudd på menneskerettigheter. Israel viste dem det, og verden for øvrig. De kaller seg selv et demokrati, men denne bandittstaten nektet mennesker fra hele verden retten til å besøke oss og se med egne øyne hvordan livet under okkupasjon er.

Vi, det palestinske folk, er 11 millioner mennesker. 7 millioner er flyktninger eller internt fordrevet, bare fordi de er innfødte i et land som var ønsket for den jødiske staten. Fem millioner av oss lever i stadig innskrenkede gettoer på en liten del av vårt land. Vi forblir her til tross for en ulovlig og brutal okkupasjon, som inkluderer konfiskering av land, manglende bevegelsesfrihet, husødeleggelser, ulovlig fengsling av tusenvis (mange sultestreiker nå), og et utall av andre umenneskelige forhold.

De besøkende som ønsket å komme og virkelig se hvordan det er her, ble sjokkert over den israelske atferden. Og de som ville ønske våre besøkende velkommen og ble brutalt angrepet, vil huske hvordan det samme israelske politiet lot høyrefasister være til stede og synge på flyplassen. Hele verden ser nå hva Israel er: En politistat som oppfyller alle kravene til en apartheidstat i følge the International Convention on the Suppression and Punishment of the Crime of Apartheid (1973).

Land som en gang støttet apartheid i Sør-Afrika, hadde mennesker som mobiliserte mot det. Nå mobiliserer samvittighetsfulle mennesker for å utfordre denne apartheiden som nå er blitt uttrykt så eksplisitt.

De flyselskapene og regjerningene som fungerte som underkontraktører for det israelske apartheidregime, utfordres av sitt eget folk. Air France nektet en passasjer boarding. Flyselskapet dokumenterte at hun ikke kunne boarde fordi hun ikke er verken jøde eller israeler! (med dokumentet, på fransk http://wtp2france.palestinejn.org, engelsk: http://palestinianspring.palestinejn.org)

Gjennom skriftlige uttalelser om at vi var ute etter å forstyrre og å utfordre sikkerheten til Israel, ble den israelske regjerningen avslørt som løgner. En svensk passasjer (ikke relatert til vår kampanje) ble presset til å signere at hun ikke ville møte noen pro-palestinske individer eller grupper eller organisasjoner. Tenk om et tilsvarende krav ble stilt til besøkende til et hvert annet land som gjaldt besøk eller møte med pro-svarte individer eller organisasjoner.

Gjennom å sende et brev som hevder at aktivister heller skulle bekymre seg over Iran og Syria før apartheidsystemet, viste den israelske regjerningen sin totale mangel på argumenter. Ved å nekte oss retten til å besøke, viste den israelske regjeringen for hele verden at de har noe å skjule.

For eksempler på deltagere som ble fratatt retten til å besøke oss i Palestina, besøk:
http://www.welcometopalestine.info/index.php/participant-profiles-uk-u

Etter pressekonferansen i Bethlehem, delte vi ut malte påskeegg. Vi palestinere, kristne og muslimer er takknemlige for alle de som handler i følge sin samvittighet; internasjonale, israelere og palestinske frivillige. Tusenvis av oss sier høyt og tydelig: Vi lar oss ikke kneble, vi vil fortsette å organisere kampanjer til vi har frihet og til Israel retter seg etter alle relevante internasjonale og humanitære lover.

Welcome to Palestine 2012

E-mail: media@palestinejn.org
Kontakter telefon: arabisk, engelsk, fransk, spansk, hebraisk
0599255573 (A, E, F)
0568347074 (A, E, S)
0598939532 ((A, E)
0505633044 (A, E, H)

Nettsider Welcome to Palestine 2012
http://bienvenuepalestine.com
http://palestinianspring.palestinejn.org
http://www.righttoenter.ps
http://welcometopalestine.info
http://bienvenidosapalestina.jimdo.com/
http://bienvenuepalestine.ca/

Engelsk: http://palestinianspring.palestinejn.org
Arabisk: http://wtp2arabic.palestinejn.org
Spansk: http://wtp2spain.palestinejn.org
Fransk: http://wtp2spain.palestinejn.org
Svensk: http://wtp2sweden.palestinejn.org
Norsk: http://wtp2norway.palestinejn.org

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*


*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>